Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.04.2020

Prim-ministrul Chicu a participat la ședința comună cu Președintele țării și Președintele Parlamentului

Prim-ministrul Chicu a participat la ședința comună cu Președintele țării și Președintele Parlamentului

Prim-ministrul a participat la ședința comună cu Președintele țării, Igor Dodon și Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.  În finalul ședinței Ion Chicu a susținut un briefing.

Premierul a menționat că astăzi se împlinesc 10 ani de la semnarea parteneriatului strategic cu România. În acest timp, Moldova a beneficiat de suportul României în procesul de integrare europenă și au fost desfășurate mai multe proiecte comune. În prezent, România a devenit cel mai mare partener economic al țării noastre.

Ion Chicu a mulțumit Guvernului român pentru asistența acordată RM în modernizarea instituțiilor de educație, transportul elevilor, interconectarea eneregtică și altele.

Prim-ministrul a vorbit despre evoluția cazurilor de infecție cu Covid-19. Statisticile demonstrează că tactica de gestionare a situației epidemiologice este una potrivită. Acest lucru a permis luarea unor decizii de adaptare a proceselor economice la realitățile noi.

Șeful Executivului a vorbit despre problemele confruntate de unii cetățeni ai RM, care au încercat să ajungă în Republica Moldova cu rute auto neautorizate de MAEIE și au rămas blocați în drum. Cetățenii de peste hotare au fost îndemnați să nu pornească cu rute neautorizate și să consulte echipele Ambasadelor RM. Guvernul a organizat o serie de curse aeriene, care oferă bilete la un preț similar, or chiar mai ieftin decât la cursele auto. Deplasarea cu autobuzele prezintă un risc sporit de transmitere a infecției și specialiștii epidemiologici categoric nu le acceptă.

Ion Chicu a vorbit despre pachetul de legi cu măsuri fiscale anti-criză și Legea modificării bugetului de stat. Premierul și-a exprimat încrederea că forțele politice vor manifesta înțelepciune și vor pune deasupra intereselor politice interesele societății și economiei naționale. Cabinetul va continua identificarea surselor financiare la condiții avantajoase, care să fie direcționate pentru resuscitarea economiei naționale și susținerea sectorului agrar care confruntă pierderi generate de secetă. Autoritățile păstrează obiectivul industrializării economiei naționale, prin construcția platformelor industriale în raioanele țării, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus