Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.04.2020

Pe 27 aprilie 2020 se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declarației comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova și România pentru integrarea europeană a RM

Pe 27 aprilie 2020 se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declarației comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova și România pentru integrarea europeană a RM

Prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova. Discuția a fost concentrată pe evoluția parteneriatului strategic moldo-român și rezultatele acestuia. 

Pe 27 aprilie 2020 se împlinesc 10 ani de la adoptarea Declarației comune privind instituirea parteneriatului strategic între Republica Moldova și România pentru integrarea europeană a RM. Parteneriatul a deschis oportunități noi pentru schimburile economice și culturale și a contribuit determinant ca România să devină cel mai important partener economic al RM.

România a susținut substanțial parcursul european al Republicii Moldova pe plan bilateral și în cadrul structurilor europene, precum Grupul pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova și al Parteneriatului Estic.

Ion Chicu a apreciat importanța deosebită pentru țara noastră a construcției gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău, menționând interesul de a consolida securitatea economică prin diversificarea surselor energetice.

Premierul a mulțumit Guvernului român pentru modernizarea instituțiilor școlare și preșcolare, oferirea mijloacelor de transport pentru instituțiile de învățământ, renovarea Muzeului de Artă, a Sălii cu Orgă și a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, construirea noului sediu al Teatrului ”B.P. Hașdeu” din Cahul și oferirea burselor de studii.

Prim-ministrul și-a exprimat încrederea că parteneriatul strategic între Republica Moldova și România va determina intensificarea cooperării moldo-române pe domeniile socio-cultural și economic și va deschide noi oportunități pentru oamenii și afacerile din ambele state, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus