Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
25.04.2020

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3304 cazuri

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3304 cazuri

Astăzi, 25 aprilie curent, au fost înregistrate 194 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 1024 probe investigate. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3304 cazuri.

Totodată, alte 31 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în regiunea transnistreană. 

Din numărul total de cazuri din această zi, 34 sunt lucrători medicali: asistenți medicali - 14, medici - 8, personal auxiliar – 12. Dintre acestea, 7 cazuri de infectare au fost înregistrate în rândul personalului medical al Centrului Perinatologic din cadrul IMSP SCM Nr. 1.

Încă 5 decese cauzate de infecţia COVID-19 au fost înregistrate pe parcursul zilei de astăzi:

Deces 90: Bărbat de 80 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 22.04.2020, în stare gravă. Pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă. Comorbidităţi: Diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 91: Femeie, 72 ani, din r-nul Orhei, transferat de la IMSP SR Orhei, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 17.04.2020, în stare gravă. Comorbidităţi: Diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă si pulmonară, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 92: Femeie în vârstă de 37 ani, din r-nul Orhei, transferată de la SR Orhei la Spitalul Clinic Republican pe data de 10.04.2020. Pneumonie virală, bilaterală,  detresă respiratorie, disfuncţie renală, hepatică.

Deces 93: Femeie de 39 ani, din r-nul Dubăsari, Transnistria. Comorbidităţi: diabet zaharat, cardiomiopatie, insuficienţă renală cronică.

Deces 94: Bărbat în vârstă de 73 ani, din Tiraspol. Comorbidităţi: cardiomiopatie aterosclerotică.

Pâna la ziua de azi, 825 persoane au fost tratate, iar 94 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Totodată, astăzi, a avut loc testarea intensivă în cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi din raionul Dubăsari, unde au fost înregistrate 37 cazuri pozitive.

În cadrul briefing-ului de dimineață, șeful Secției Obstretică a Maternității Nr.2, Maria Znagovan a menționat că medicii din cadrul instituției depun un efort dublu în lupta pentru sănătatea femeilor gravide și bebelușilor.

În total, în această instituție, 84 persoane confirmate cu COVID-19 au fost internate (gravide, lăuze, copii, femei cu probleme ginecologice). Din numărul total, 41 femei au fost gravide, dintre care 28 gravide deja au fost tratate si externate. Alte 4 gravide au născut, iar bebelușii împreună cu mamele lor au plecat acasă perfecți sănătoși. La momentul actual, 9 gravide infectate cu noul coronavirus sunt internate și primesc tratament Acestea sunt în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus