Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-04-24/184-cazuri-noi-de-covid19-inregistrate-in-ultimele-24-de-ore-63499.html
Data: Apr 24, 2020 (22:08)

184 cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

La ziua de azi, 24 aprilie 2020, au fost înregistrate alte 184 cazuri de infecție cu noul coronavirus după procesarea a 857 probe, toate cazurile fiind cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 3110.

Totodată, alte 8 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în regiunea transnistreană. 

Din numărul total de cazuri din această zi, 50 sunt lucrători medicali: asistenți medicali - 17, medici - 3, personal auxiliar – 18, felceri – 2.

În total, 755 persoane au fost tratate şi 84 persoane au decedat din cauza COVID-19.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a declarat, astăzi, în cadrul briefing-ului după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, că a fost intensificat procesul de testare în zonele considerate focare.

Totodată, Dumbrăveanu a specificat că astăzi au fost testați lucrătorii medicali din cadrul Spitalului Municipal Nr.4, 12 dintre aceștea fiind infectați cu virusul Covid-19, iar în zilele ce urmează vor fi testate cadrele și din alte instituții medicale.

Ministrul a mai menționat că, cifra mare de cazuri înregistrate în raioanele Vulcănești, Cahul și Căușeni este legată de un eveniment organizat într-o vinărie din satul Etulia, raionul Vulcănești.

În localitatea Cocieri, la Centrul de Plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi, a fost identificat un nou focar de infecţie COVID-19. Până în prezent, au fost confirmaţi pozitiv cu noul Coronavirus, 8 beneficiari şi 3 angajaţi ai Centrului, respectiv au fost prelevate probe de laborator pentru alţi 40 de angajaţi şi 58 de beneficiari.

Totodată, pe Platforma Punctului Focal, s-a discutat despre măsurile restrictive la infecţia COVID-19, care urmează să fie aplicate în  următoarele perioade: 27 aprilie, odată cu revenirea bugetarilor la locurile de muncă, 15 mai, data încetării stării de urgenţă în Republica Moldova şi 1 iunie,  în contextul  sărbătoririi Paştelui Blajinilor în acest an. Ulterior, periodicitatea aplicării măsurilor restrictive vor fi determinate în funcţie de situaţia epidemiologică din Republica Moldova.