Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.04.2020

Agenda relațiilor bilaterale și acțiunile comune de combatere a pandemiei Covid-19 au fost discutate astăzi de către ministrul de externe cu omologul său elvețian

Consecințele pe termen mediu și lung provocate de criza epidemiologică și modalitățile de intensificare a relațiilor bilaterale au fost discutate astăzi în cadrul convorbirii telefonice a Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea cu omologul său elvețian, Ignazio Cassis.

Ministrul de externe al Confederației Elvețiene a adresat felicitări Ministrului Oleg Țulea cu ocazia învestirii în funcție, reiterând disponibilitatea părții elvețiene de a continua dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale moldo-elvețiene pe filiera politico-diplomatică, comercial-economică și culturală.

Referindu-se la situația actuală din ambele țări cauzată de pandemia Covid-19, oficialii au subliniat importanța cooperării internaționale în gestionarea crizei, inclusiv în privința măsurilor pentru diminuarea consecințelor negative asupra economiei.

Potrivit MAEIE, Oleg Țulea a adus mulțumiri Guvernului Elveției pentru asistența valoroasă și promptă oferită în vederea asigurării instituțiilor medicale din Republica Moldova cu echipamente de protecție, pentru susținerea centrelor regionale de sănătate și a autorităților locale. Totodată, Oleg Țulea a dat o apreciere înaltă activității Biroului pentru Cooperare al Elveției la Chișinău.

În contextul marcării a 20 de ani de la inițierea cooperării pentru dezvoltare a Elveției în Republica Moldova, Ministrul Ignazio Cassis a subliniat că țara noastră va beneficia și în continuare de sprijinul Guvernului elvețian în sectoarele cheie pentru dezvoltare, iar proiectele implementate vor viza asigurarea bunăstării cetățenilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus