Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.04.2020

Comisia parlamentară de profil a susținut proiectul de ratificare a acordului de împrumut în sumă de 200 mln de euro din partea Federație Ruse

Comisia parlamentară de profil a susținut proiectul de ratificare a acordului de împrumut în sumă de 200 mln de euro din partea Federație Ruse

Republica Moldova va primi un împrumut financiar de stat în sumă de 200 mln de euro din partea Federație Ruse. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului ratificarea unui Acord între Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova.

Împrumutul financiar din partea Federației Ruse va fi folosit pentru susținerea bugetului de stat al țării noastre. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru implementarea proiectelor investiționale.

Potrivit prevederilor Acordului, suma de 200 mln de euro va fi debursată pe parcursul anului 2020, în două tranșe, fiecare a câte 100 mln de euro. Prima tranșă va putea fi accesată nu mai târziu de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Acordului.

Rata dobânzii pentru împrumutul oferit constituie 2% anual. Maturitatea împrumutului este de 11 ani, cu o perioadă de grație de aproximativ 1 an și cu posibilitatea de rambursare înainte de termen. Plata dobânzii va fi semianuală pentru fiecare tranșă.

Acordul dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat a fost semnat pe data de 17 aprilie 2020, la Moscova, de către Ambasadorul țării noastre în Federația Rusă, Andrei Neguța, în temeiul împuternicirilor acordate de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus