Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
22.04.2020

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2778 cazuri

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2778 cazuri

Astăzi, 22 aprilie curent, au fost înregistrate 164 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 696 probe investigate. Dintre acestea, 159 sunt cu transmitere locală şi 5 de import. 17 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în Transnistria.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2778 cazuri. 

Din numărul total de cazuri din această zi, 40 sunt lucrători medicali: asistenți medicali - 20, medici - 11, felceri -2, farmacişti – 1, personal auxiliar – 6. 

Totodată, a fost înregistrat 1 caz nou de deces:

Deces 76: Bărbat de 62 ani, din mun. Comrat, internat în stare gravă la IMSP SR Comrat pe data de 18 aprilie.  Boală cerebrovsculară, edem pulmonar și cerebral.

Până la ziua de azi, 560 persoane au fost tratate, iar 76 au decedat din cauza COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a menţionat că vor fi intensificate măsurile de testare în focarele existente în cadrul instituţiilor medicale, centrelor de plasament şi focarele comunitare (sate cu un număr impunător de persoane infectate).

Totodată, ministrul a anunţat că se efectuează testarea masivă a personalului medical din cadrul Spitalului Raional Ştefan-Vodă, până  la ora actuală fiind testaţi cei care se aflau în regim de autoizolare la domiciliu. Urmează să se întreprindă toate măsurile ca această instituție să fie una funcțională.

În cadrul briefing-ului din această dimineață, a fost prezentată o analiză privind situația epidemiologică a infecției COVID-19, pe teritoriul Republicii Moldova și impactul măsurilor implementate  privind controlul răspândirii noului coronavirus.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că datorită măsurilor și acțiunilor întreprinse încă de la începutul epidemiei, inclusiv, de la înregistrarea primului caz pe teritoriul Republicii Moldova, s-a reușit controlul răspândirii infecției și evitării scenariului critic prognozat de specialiștii în domeniu. Aceasta a subliniat că dacă vor fi respectate și în continuare toate măsurile, atunci până pe 19 mai ar putea fi înregistrate circa 5635 de cazuri (față de scenariul critic prognozat de 31777 cazuri).

Estimat din luna februarie până la data de 19 aprilie, erau prognozate 2767 cazuri și 62 decese, în realitate la data de 19 aprilie, sunt înregistrate 2472 cazuri și 67 decese.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus