Trimite e-mail | Printeaza
IT
22.04.2020

Agenția de Guvernare Electronică va prelua competențele de dezvoltare a Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat

Competențele de creare și ținere a Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat vor fi transferate de la Agenția Servicii Publice către Agenția de Guvernare Electronică. Comisia juridică, numiri și imunități a avizat, în ședința de astăzi, convocată online, un proiect de modificare a Legii cu privire la registre.

Transferul competențelor urmărește, potrivit autorilor proiectului, dezvoltarea versiunii electronice a Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat, prin eficientizarea și optimizarea procedurilor de înregistrare a resurselor și sistemelor informaționale de stat, precum și de înregistrare a clasificatoarelor utilizate în resursele informaționale de stat. Realizarea acestor obiective, inclusiv mentenanța Registrului resurselor și sistemelor informaționale de stat, va fi acoperită din fondurile bugetului de stat, destinat finanțării activității AGE și, în caz de necesitate, din mijloacele Proiectului ”Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

Proiectul a fost elaborat de către Cancelaria de Stat, cu suportul Agenției de Guvernare Electronică, în contextul promovării politicii de e-Transformare a guvernării în cadrul administrației publice centrale de specialitate.

Inițiativa urmează a fi discutată în comisia parlamentară de profil, iar, ulterior, dezbătută în plenul Parlamentului, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus