Trimite e-mail | Printeaza
Social
17.04.2020

Republica Turcia va dona Republicii Moldova mai multe echipamente de protecție. Un Acord în acest sens urmează să fie semnat

Astăzi, Executivul a aprobat inițierea și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind donația în domeniul sănătății.

Acordul prevede donaţia în domeniul sănătăţii a următoarelor echipamente: 30 000 unități măști N95,  10 000 unități combinezoane de protecție,  5 000 unități ochelari de protecție,  10 000 perechi de mănuși, 10 000 unități saboți, 1 tonă dezinfectant pentru mâini.

Semnarea Acordului este determinată de necesitatea colaborării privind combaterea răspândirii pe plan mondial a infecției COVID-19. Prin semnarea acestui Acord, personalul medical din prima linie de luptă împotriva COVID-19 din Republica Moldova, va fi  asigurat cu o protecție sporită în activitatea de acordare a serviciilor medicale pacienților infectați.

Potrivit proiectului, Acordul se încheie pentru o perioadă nedeterminată şi va intra în vigoare la data semnării acestuia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus