Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.04.2020

Prim-ministrul a avut o discuție cu reprezentanții Asociației MĂR

Prim-ministrul a avut o discuție cu reprezentanții Asociației MĂR

Prim-ministrul Chicu a avut o întâlnire cu Aneta Zasavițchi, președintele asociației patronale „Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din RM” (MĂR).

Aneta Zasavițchi a informat premierul despre faptul că oamenii de afaceri din cadrul asociației sunt în proces activ de căutare a formelor noi de producere și livrare a serviciilor întreprinderilor din industria HoReCa, astfel încât acestea să satisfacă cerințele de distanțare socială.

Membrii asociației investesc în digitalizarea serviciilor, în special în digitalizarea vânzărilor, încercând să satisfacă necesitățile consumatorilor în cel mai comod și sigur mod.

A fost abordată necesitatea de a defini cât mai clar serviciile prestate de întreprinderile industriei în condițiile noi de activitate pentru a preveni interpretări eronate.

Ion Chicu a salutat eforturile întreprinse de antreprenori pentru a-și salva afacerile și a conserva locurile de muncă și a vorbit despre unele măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de gestionarea situației epidemiologice, care ar putea fi puse în aplicare la sfârșitul lunii Aprilie.

Guvernul a votat azi reducerea cotei TVA pentru sectorul HoReCa de la 20 p.p. la 15 p.p., potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus