Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
14.04.2020

Banca Europeană de Investiții va susține inițiativele Guvernului R. Moldova în modernizarea sistemului de sănătate

Banca Europeană de Investiții va susține inițiativele Guvernului R. Moldova în modernizarea sistemului de sănătate

Prim-ministrul Chicu a discutat, în cadrul unei ședințe on-line, subiectul finanțării infrastructurii naționale de sănătate prin instrumentele oferite de Banca Europeană de Investiții.

La ședință au participat E.S. Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, ministrul Viorica Dumbrăveanu și Antonio Castillo, șeful Reprezentanței BEI în RM.

În debutul ședinței Ion Chicu a vorbit despre evoluția situației epidemiologice și deficiențele sistemului național de sănătate, care necesită atenție prioritară.

E.S. Peter Michalko a menționat că în condițiile de epidemie importanța sistemului de sănătate și calitatea serviciilor medicale sunt înțelese foarte bine și a asigurat despre disponibilitatea UE de a susține modernizarea sistemului național de sănătate.

Antonio Castillo a vorbit despre oportunitățile de finanțare oferite de BEI în sănătate și disponibilitatea Băncii de a susține inițiativele Guvernului RM în modernizarea sistemului de sănătate. Au fost menționate posibilitățile de a construi spitale noi, dar și de a finanța procurarea dispozitivelor medicale pentru spitalele existente.

Peter Michalko a comunicat despre intenția UE de a susține sistemul național de sănătate cu materiale necesare pentru administrarea situației epidemiologice curente și despre mai multe proiecte susținute de UE pentru modernizarea instituțiilor medicale naționale, inclusiv pentru eficientizarea consumului energetic.

Premierul a dispus să fie elaborată lista proiectelor prioritare eligibile pentru a fi finanțate de BEI, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus