Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
13.04.2020

Starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19: 169 - stare gravă, 471 - stare de gravitate medie

Starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19:  169 - stare gravă, 471 - stare de gravitate medie

La această zi, sunt înregistrate 1662 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 129 cazuri sunt din Stânga Nistrului, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Starea de sănătate a persoanelor infectate:  169 - stare gravă, 471 - stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

La fel, sunt internați 118 copii infectați cu COVID-19, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

Pâna la ziua de azi, 107 persoane au fost tratate, iar 33 persoane au decedat din cauza COVID-19.

În total, au fost confirmate 435  cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 109, asistenţi medicali -154, felceri - 29, paramedici - 1, farmacişti - 8, personal auxiliar - 134 persoane.

În cadrul unei intervenții on-line din această dimineață, șeful secției terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, a menționat că până în prezent la reanimare au fost internate 61 de persoane, 44 dintre acestea sunt în stare gravă, 7 pacienți sunt conectați la ventilare artificială și alți 3 la hemodializă. Totodată, 22 de pacienți sunt dependenți de oxigen. La fel, medicul a subliniat că spitalul dispune de echipamentele necesare, precum și de consumabile, inclusiv tuburi pentru intubare de unică folosință.

“Astăzi voi parafraza comentariul unui doctor care activează în cadrul Centrului COVID-19. Permiteți lucrătorilor medicali să lupte pentru sănătatea oamenilor. Scutiții de comentarii negative. Ei au nevoie de mobilizarea și susținerea noastră”, a accentuat ministrul Viorica Dumbrăveanu în mesajul său din această dimineață.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

-Evitați locurile publice. STAȚI ACASĂ!;

-Păstrați distanța socială de minim 1 m;

-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

 -Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus