Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
13.04.2020

Premierul a condus ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență

 Premierul a condus ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență

Prim-ministrul Chicu a condus ședința online a Centrului Unic de Comandă a stării de urgență. Conducătorii autorităților și structurilor implicate în administrarea situației epidemiologice au informat despre evoluția proceselor și efectele măsurilor întreprinse.

Ministrul Voicu a informat despre implicarea a 7274 de angajați ai MAI în procesele de administrare a situației epidemiologice. Au fost verificate 6236 persoane aflate în autoizolare. În țară au intrat 2319 persoane, din partea României – 947, din partea Ucrainei – 1142, dintre care 618 persoane au venit din Polonia cu autobuzul. Au fost recepționate 45 de apeluri prin care s-a sesizat încălcarea regimului de autoizolare și s-au întocmit 49 procese verbale.

Viorica Dumbrăveanu a informat că în rezultatul investigării a 598 de probe au fost confirmate 122 de cazuri de infecție cu COVID-19. Un caz este de import și 121 - cu transmitere locală. Totalul cazurilor confirmate e 1560.

Cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19 sunt în Glodeni – 24 cazuri, mun. Chișinău – 23 cazuri, raioanele Soroca – 8 cazuri, Cahul și Fălești – câte 7 cazuri. 20 de cazuri de infecție au fost confirmate în raioanele din regiunea transnistreană.

A fost înregistrat un deces a unui pacient de 62 de ani. Până în prezent au fost tratate 75 persoane infectate cu noul tip de coronavirus și sunt monitorizate 39131 persoane.

Ion Chicu a mulțumit lucrătorilor medicali implicați în gestionarea situației epidemiologice, polițiștilor, militarilor, carabinierilor, inspectorilor vamali și polițiștilor de frontieră pentru implicare și dedicație, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus