Trimite e-mail | Printeaza
Social
11.04.2020

Ministerul Finanțelor va aloca 5,864 milioane lei pentru procurarea combinezoanelor de protecție și acordarea indemnizațiilor unice pentru mai multe persoane angajate în sistemul medical

Ministerul Finanțelor va aloca 5,864 milioane lei pentru procurarea combinezoanelor de protecție și acordarea indemnizațiilor unice pentru mai multe persoane angajate în sistemul medical

Ministerul Finanțelor va aloca 5,864 milioane lei pentru procurarea combinezoanelor de protecție și acordarea indemnizațiilor unice pentru mai multe persoane angajate în sistemul medical.

Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de Intervenție al Guvernului 5,864 milioane lei pentru procurarea combinezoanelor de protecție în scopul prevenirii și controlului infecției cu COVID-19, precum și pentru acordarea indemnizațiilor unice persoanelor angajate în sistemul medical care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, în perioada 08-31 martie 2020. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern.

Mijloacele financiare vor fi alocate autorităților publice precum: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Consiliul Municipal Chișinău și Consiliul Raional Hîncești pentru achiziționarea a 51428 combinezoane de protecție, precum și acordarea indemnizațiilor unice în valoare de 16 mii lei pentru 29 de beneficiari din 8 instituții medico-sanitare publice și o instituție bugetară, care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă.

Totodată, menționăm că, în strictă conformitate cu Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar fiscale, volumul aprobat al Fondului de Intervenție a fost suplimentat cu donațiile persoanelor fizice și juridice, oferite pentru finanțarea cheltuielilor urgente legate de combaterea pandemiei de COVID-19. Astfel, la situația din 10 aprilie 2020, Fondul de Intervenție al Guvernului constituie 51,44 milioane lei.

Reamintim că, Ministerul Finanțelor a alocat anterior din Fondul de Rezervă al Guvernului 36,028 milioane lei către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru procurarea a 200 mii ecrane de protecție și 500 mii respiratoare în scopul prevenirii și controlului infecției cu COVID-19.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus