Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.04.2020

Sergiu Railean: „Toți consumatorii casnici, agenții economici și, în mod special, spitalele trebuie să fie asigurate cu electricitate fără întreruperi”

Sergiu Railean: „Toți consumatorii casnici, agenții economici și, în mod special, spitalele trebuie să fie asigurate cu electricitate fără întreruperi”

Situația actuală pe piața de distribuție a energiei electrice în contextul provocărilor socio-economice, generate de criza pandemică a fost abordată în cadrul unei ședințe online a ministrului Economiei și Infrastructurii cu managerul de țară al Premier Energy Moldova.

Ministrul Sergiu Railean s-a interesat despre dificultățile cu care se confruntă distribuitorul de energie electrică în situația de criză pandemică, subliniind că toți consumatorii casnici, agenții economici și, în mod special, instituțiile publice, spitalele trebuie să fie asigurate cu electricitate fără întreruperi.

La rândul său, Jose Luis Gomez Pascual, managerul de țară al Premier Energy Moldova, a menționat că, pe lângă reducerea consumului de energie electrică, ca rezultat al restricțiilor impuse pe durata stării de urgență, operatorul de rețea mai înregistrează și o scădere a achitărilor pentru energia electrică consumată.

„Ministerul Economiei și Infrastructurii monitorizează îndeaproape evoluția situației din domeniul electroenergetic și este gata să intervină pentru a micșora impactul negativ al crizei pandemice asupra sectorului. Recent, Banca Națională a Moldovei a micșorat rata de bază la credite până la un minim istoric, ceea ce va facilita accesul agenților economici la resurse financiare convenabile pentu a acoperi insuficiența de lichidități”, a spus Sergiu Railean. 

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, operatorul de electricitate a informat că, recent a fost semnat un contract de achiziție a energiei electrice pentru următoarele trei luni, ca urmare a suspendării procedurii anuale de procurare a energiei electrice de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Pentru a evita riscurile de contaminare cu COVID-19 a angajaților și consumatorilor, compania activează potrivit unui plan special.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus