Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.04.2020

Sergiu Railean: Medicamentele și mărfurile de primă necesitate pentru sistemul medical, ar putea fi preluate de companiile aeriene cargo

Sergiu Railean: Medicamentele și mărfurile de primă necesitate pentru sistemul medical, ar putea fi preluate de companiile aeriene cargo

Identificarea soluțiilor la constrângerile și problemele transportatorilor aerieni cargo în condițiile de cerere sporită pentru aceste servicii, dar și a restricțiilor de circulație impuse la nivel internațional din cauza pandemiei, au fost principalele subiecte abordate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean și reprezentanții unui grup de companii aeriene cargo din Republica Moldova.

În cadrul unei video-conferințe, operatorii s-au adresat cu solicitarea ca Ministerul Economiei și Infrastructurii, de comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene să le acorde suport în obținerea autorizațiilor necesare pentru efectuarea zborurilor din China spre statele europene, Federația Rusă și SUA.

În context, companiile aeriene au spus că ar putea prelua o parte din încărcături, în special cu medicamente și mărfuri de primă necesitate din China spre aeroportul Otopeni sau Kiev, cu ulterioara transportare în Republica Moldova pe cale terestră.

Sergiu Railean a afirmat că, deoarece registrul Aerian al Republicii Moldova găzduiește un număr important de aeronave și elicoptere cargo, care au fost implicate în multiple acțiuni de asigurare a unor procese logistice complexe, este convins că transportatorii aerieni cargo vor reuși să vină cu soluții eficiente.

De asemenea, ministrul a încurajat operatorii aerieni invitați la video-conferință să se solidarieze cu acțiunile întregii societății și să identifice soluțiile logistice cele mai bune pentru asigurarea transportării produselor și echipamentelor medicale din China spre Republica Moldova, conform solicitărilor care vor fi din partea Ministerului Sănătății.

Menționăm că, la momentul actual, în Registrul Aerian al Republicii Moldova sunt înregistrate 6 aeronave de tip Boeing 747 Cargo și o aeronavă de tip Airbus 300 cargo, cu o capacitate de transportare a mărfurilor la distanțe lungi de la 40 – 110 tone. Cel mai mare transportator cargo este compania aeriană din Republica Moldova, Aero Trans Cargo, care dispune de 4 nave Boeing 747, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus