Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
10.04.2020

MSMPS a recepționat 3 tone de ajutor umanitar din partea Republicii Populare Chineze

MSMPS a recepționat 3 tone de ajutor umanitar din partea Republicii Populare Chineze

Astăzi, 10 aprilie curent,  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat 3 tone de ajutor umanitar din partea Republicii Populare Chineze. Acesta conține echipamente de protecție individuală pentru personalul medical: combinezoane de unică folosinţă, mănuși sterile, măști medicale, măști de protecție respiratorie, bahile, ochelari medicali de protecție și termometre cu infraroșu.

Viorica Dumbrăveanu: „Exprim sincere mulțumiri poporului chinez  pentru implicare, solidarizare și tot suportul acordat țării noastre în lupta cu infecția COVID-19”.

 „Noul coronavirus se răspândește foarte repede, în întreaga lume. Acesta reprezintă un dușman comun pentru toate țările. În acest context, trebuie să ne unim forțele pentru a ne susține unii pe alții”, a declarat ambasadorul Republicii Populare Chineze,  Zhang Yinghong.

Echipamentele de protecție vor fi distribuite  începând de astăzi în toate instituțiile medicale care tratează pacienții cu COVID-19.  Pe data de 15 aprilie urmează să ajungă în țară un alt lot de echipamente de protecție, teste, medicamente și consumabile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus