Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
10.04.2020

Detalii cu privire la tratamentul la domiciliu a pacienților COVID-19

Detalii cu privire la tratamentul la domiciliu a pacienților COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vă reamintește că începând cu ziua de azi, 10 aprilie, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare (cum este diabetul, maladii cardiovasculare sau oncologice) vor fi tratați la domiciliu.

În acest context, toți medicii de familie din țară au fost deja instruiți și au primit schemele de tratament în conformitate cu prevederile Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie.

Medicii de familie urmează să informeze (telefonic și/sau  prin oferirea informației vizuale – pliante, pe suport de hîrtie, e-mail, viber etc.) pacienții plasați în tratament la domiciliu, privind măsurile obligatorii de tratament, autoizolare și acțiuni în caz de agravare a stării de sănătate.Totodată, pacientului îi va fi elaborată o fișă de monitorizare în care se va ține evidența pe parcursul a 14 zile.

Menționăm că, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, cu semne clinice vor fi în continuare internate în spitale. La fel, în continuare, vor fi internați cei care au alte maladii, dar și copiii și gravidele.

Ordinul cu privire la acordarea asistenței medicale persoanelor care întrunesc criteriile deficiției de caz COVID-19 la etapa de transmitere comunitară a infecției:

https://msmps.gov.md/sites/default/files/ordinul_msmps_nr._385_din_09.04.2020_acordare_asist_med_covid-19_la_etapa_de_transmitere_comunitara_a_infectiei.pdf

Pliantele informative privind tratamentul la domiciliu a pacienților COVID-19 pot fi vizualizate aici:

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus