Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-04-08/doua-puncte-de-trecere-a-frontierei-moldoucrainene-i-i-reiau-activitatea-63366.html
Data: Apr 8, 2020 (21:02)

Doua puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene își reiau activitatea

În conformitate cu Dispoziția nr. 15 din 08 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, activitatea punctelor de trecere a frontierei „Ocnița - Sokireanî” și „Larga - Kelmențî” va fi restabilită, anunță Serviciul Vamal.

Începând cu ziua de vineri, 10 aprilie curent, ora 08:00, traficul prin cele două posturi vamale va fi reluat în condiții normale, atât pentru călători, cât și pentru transportatorii de mărfuri.

În acest fel, autoritățile naționale își propun să faciliteze și fluidizeze transportul rutier de mărfuri la frontiera moldo-ucrainenă.

Atenționăm că punctul de trecere a frontierei „Larga-Kelmențî” nu dispune de post de inspecție al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, astfel că mărfurile supuse controlului de către ANSA vor fi vămuite la posturile vamale din proximitate: „Otaci-Moghiliov-Podolsk” sau „Ocnița - Sokireanî”.

În contextul situației epidemiologice din regiune, vă asigurăm că Serviciul Vamal comunică în permanență cu autoritățile de resort din Republica Moldova și din statele vecine, în scopul identificării unor soluții care ar minimiza efectele secundare ale epidemiei asupra agenților economici implicați în comerțul internațional.