Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.04.2020

Ion Chicu a convocat în ședință Centrul Unic de Comandă a stării de urgență

Ion Chicu a convocat în ședință Centrul Unic de Comandă a stării de urgență

Șefii autorităților implicate în administrarea situației epidemiologice au prezentat rapoarte despre acțiunile întreprinse și rezultate. Ministrul Voicu a informat despre mobilizarea a 9064 de angajați ai structurilor MAI. Polițiștii, carabinierii și salvatorii sunt antrenați în monitorizarea regimului de carantină, verifică persoanele aflate sub supraveghere, monitorizează stațiile transportului public și asigură ordinea publică. Au fost verificate 5986 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.

Poliția de frontieră a informat că în ultimele 24 de ore în RM au intrat 1579 persoane, dintre care 227 au intrat prin Aeroportul Internațional Chișinău. Toate persoanele intrate în țară au completat fișele epidemiologice. Au fost verificate toate bisericile din țară, în trei biserici au fost oficiate slujbe bisericești și Poliția a întocmit procese contravenționale.

3 localități sunt în regim de carantină: mun. Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani (Ștefan Vodă). Satul Bălceana (Hâncești) a fost scos azi din regimul de carantină. Militarii Armatei Naționale sunt implicați în menținerea regimului de carantină, patrularea locurilor publice și în organizarea proceselor la Centrul COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a comunicat despre investigarea a 510 probe (dintre care 239 la ANSP), în rezultatul cărora au fost confirmate 91 cazuri de infecție cu COVID-19. 3 cazuri sunt de import și 88 cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri confirmate au fost înregistrate în mun. Chișinău - 35, raioanele Ștefan Vodă - 10, Soroca - 10, Glodeni - 6, Hâncești - 6. La orele 15:00 a decedat un pacient adus la instituția medicală în stare gravă.

A fost discutat subiectul procurării testelor pentru COVID-19 și a altor echipamente și consumabile necesare. În prezent, instituțiile medicale implicate în tratarea pacienților cu COVID-19 dispun de toate echipamentele și consumabilele necesare.

Prim-ministrul a solicitat conducătorilor structurilor să fie întreprinse toate măsurile de protecție a angajaților din prima linie, să fie instruiți și echipați cu tot necesarul, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus