Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
07.04.2020

91 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Cifra totală a ajuns la 1056

91 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Cifra totală a ajuns la 1056

Alte 91 cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova, dintre care 3 de import şi 88 cu transmitere locală. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 4 au fost înregistrate în regiunea din stânga Nistrului. 

 Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, bilanţul total al persoanelor infectate în Republica Moldova este de 1056.

Astăzi, au fost confirmate alte 29 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-9, asistenţi medicali-8, felceri-2, farmacişti-2, personal auxiliar-8 persoane. 

Totodată, a fost înregistrat 1 deces la o femeie de 54 ani, din raionul Soroca.  Pacienta a fost internată pe 4 aprilie, în stare gravă, la Spitalul Clinic Republican.

În acest context, reiterăm îndemnul pentru populaţie de a respecta măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID-19, impuse de autorităţi:

-Stați acasă! Evitați la maxim posibil locurile publice;

-Dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 1 m;

-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

-Apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și informați-vă doar din surse oficiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus