Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
06.04.2020

Alte 101 cazuri de infecție cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, în ultimele 24 ore. Bilantul ajunge la 965 de bolnavi

Alte 101 cazuri de infecție cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, în ultimele 24 ore. Bilantul ajunge la 965 de bolnavi

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, 101 cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus au fost confirmate astăzi după procesarea a 192 probe de laborator, 4 cazuri de import şi 97 cazuri cu transmitere locală.

În Transnistria, au fost confirmate încă 6 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus.

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 17 sunt din sistemul medical, printre care: medici-5, asistenţi medicali-6, felceri-1, personal auxiliar-5 persoane. 

Totodată, astăzi au fost înregistrate 2 decese din cauza noului Coronavirus: o femeie de 30 ani din municipiul Chişinău, comorbidități: diabet zaharat de gradul I, internată la spital pe data de 4 aprilie, în stare foarte gravă.

Un bărbat  de 70 ani din raionul Ştefan Vodă, transferat pe data de 4 aprilie de la Spitalul Raional Căuşeni, la Institutul de Medicină Urgentă, în stare extrem de gravă, comorbidități: hipertensiune şi obezitate.

Informăm că astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, a fost luată decizia de a acorda zile libere bugetarilor în perioada 7-17 aprilie, în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus, reieşind din recomandările specialiştilor epidemiologi şi a reprezentanţilor OMS în Republica Moldova, care au argumentat eficienţa acestor măsuri. Menţionăm că instituţiile de învăţământ vor continua procesul de instruire la distanţă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus