Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
03.04.2020

În Republica Moldova au fost înregistrate încă 86 cazuri noi confirmate de COVID-19. Bilanțul ajunge la 591 de bolnavi

 În Republica Moldova au fost înregistrate încă 86 cazuri noi confirmate de COVID-19. Bilanțul ajunge la 591 de bolnavi

La ziua de azi, 3 aprilie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 86 cazuri noi confirmate de COVID-19, din 419 probe procesate. Astfel, bilanțul total al persoanelor infectate a ajuns la 591.

79 dintre cazurile confirmate sunt cu transmitere locală, iar 7 sunt cazuri de import.

Printre cazurile confirmate sunt 17 lucrători medicali, dintre care 7 sunt din Spitalul Raional din Ștefan Vodă.

Totodată, astăzi au fost înregistrate două decese cauzate de noul coronavirus. Este vorba despre o femeie de 65 de ani din or. Soroca, medic la Substația AMU Soroca, internată la data de 26.03.2020 la Spitalul Clinic Republican, comorbidități: hipertensiune arterială gr.II; cardiopatie ischemică; bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Cea de-a doua persoană decedată este un bărbat în vârstă de 66 de ani din mun. Chișinău, internat în stare extrem de gravă la data de 01.04.2020 la Institutul de Medicină Urgentă, comorbidități: cardiopatie ischemica; hepatită cronică de etiologie mixtă; boală renală cronică st. III.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a anunțat astăzi, după ședința Comisiei Situaţii Excepţionale, activarea instituțiilor medico-sanitare publice suplimentare pentru tratarea persoanelor infectate cu virusul COVID-19. Astfel, începând cu 4 aprilie vor fi activate Spitalul Raional Criuleni, Spitalul Cancelariei de Stat, Spitalul Raional Hâncești și Spitalul Raional Anenii Noi.

Menționăm că până în prezent, 8 persoane au decedat de COVID-19 în Republica Moldova, iar 26 persoane au fost tratate de infecție. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus