Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
03.04.2020

În Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care 425 cazuri secundare de transmitere locală și 80 cazuri de import

În Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care  425 cazuri secundare de transmitere locală și 80 cazuri de import

În briefing-ul din această dimineață, ministrul Viorica Dumbrăveanu, a prezentat cele mai recente date cu privire la situația epidemiologică privind virusul COVID-19.

Până la ziua de azi, 3 aprilie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care  425 cazuri secundare de transmitere locală și 80 cazuri de import.   

În Transnistria, au fost confirmate 32 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus.

În total, s-au tratat 26 persoane de COVID-19, iar 6 persoane au decedat.

La moment, 62  de persoane infectate de COVID-19 sunt în stare gravă,  221 pacienți sunt în stare de gravitate medie și 158 de persoane în stare satisfăcătoare.

În ultimele 24 ore, au fost înregistrate 185 apeluri la linia verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Dat fiind faptul că ieri a fost instituit regimul de carantină la spitalul raional din Ștefan-Vodă, toți pacienții cu COVID-19, au fost direcționați în instituțiile medicale din mun. Chișinău. Spitalul raional din Soroca rămâne a fi unul funcțional, sub monitorizarea continuă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ieri, 2 aprilie,  au fost instruiți 7 specialiști din stânga Nistrului, pentru a operaționaliza laboratorul din această regiune, cu oferirea testelor pentru depistarea COVID-19.

De asemenea, au fost delegați specialiști de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică pentru consolidarea capacităților profesionale pe platforma laboratorului din Bălți, în cadrul căruia se va realiza procedura de testare a  persoanelor suspecte din zona de Nord a Republicii Moldova.

Centrul de triaj COVID-19 este pregătit în proporție de 90 %. Acesta va fi împărțit în 3 zone, în dependență de gravitatea pacienților și va dispune de laborator, radiologie și imagistică.

Astăzi, va avea loc trainingul epidemiologic a lucrătorilor medicali și simularea fluxului de pacienți. După aceste măsuri, Centrul de triaj COVID-19 ar putea fi activat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus