Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
03.04.2020

Centrul Covid-19 Chişinău se află la ultimele etape de pregătire

Centrul Covid-19 Chişinău se află la ultimele etape de pregătire

Centrul Covid-19 Chişinău va deveni funcţional în următoarele zile. În cadrul instituţiei medicale vor fi internate persoanele suspecte cu virusul COVID-19, cu referirea ulterioară a pacienţilor confirmaţi către instituţiile medico-sanitare publice desemnate de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Viorica Dumbrăveanu a efectuat astăzi o vizită la Centrul COVID-19 situat în incinta Moldexpo, pentru a se asigura de gradul de pregătire a Centrului pentru a primi pacienţi, precum şi de faptul că acesta dispune de toate utilităţile şi echipamentul medical necesar pentru buna funcţionare.

Centrul va fi organizat în trei zone de triaj. La etapa actuală, zona roșie dispune de 40 de paturi (deschise la moment 10 paturi), zona galbenă de 80 de paturi, iar în zona verde, sunt amplasate 100 de paturi. Pentru instruirea personalului medical, va fi efectuat trainingul epidemiologic şi simularea traseului pacienţilor.

Menţionăm că IMSP Centrul Covid-19 a fost instituit în baza p.5 al Dispoziţiei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova nr. 10 din 31 martie 2020 şi va activa pe perioada stării de urgenţă declarate în Republica Moldova, prin Hotărîrea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgenţă, cu posibilitatea continuării activităţii după încetarea stării de urgenţă, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus