Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
02.04.2020

65 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă, 172 sunt internați în stare de gravitate medie și 127 de persoane în stare satisfăcătoare

65 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă, 172 sunt internați în stare de gravitate medie și 127 de persoane în stare satisfăcătoare

Până la ziua de azi, 2 aprilie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 423 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care, 348 - transmitere locală, iar 75 - de import.   

În briefing-ul din această dimineață, ministrul Viorica Dumbrăveanu s-a referit în mod special la situația din stânga Nistrului, unde sunt diagnosticați cu virusul COVID-19 31 de pacienți.

Din numărul total de pacienți, la moment, 65 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă, 172 sunt internați în stare de gravitate medie și 127 de persoane în stare satisfăcătoare.

“ Prin intermediul biroului de țară al Organizației Mondiale a Sănătății vom verifica care sunt condițiile de spitalizare și asistența medicală de care beneficiază pacienții infectați cu COVID-19 în stânga Nistrului. Discutăm să avem aceeași abordare în tratamentul persoanelor suspecte și confirmate, iar persoanele în stare gravă să fie transferate la instituțiile specializate din municipiul Chișinău, și anume la Spitalul clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă”, a declarat ministrul.

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună a venit cu precizări în privința diferențelor dintre autoizolare și carantină.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că indiferent dacă în localități este sau nu carantină, toți trebuie să respecte regimul de autoizolare. Persoanele suspecte la care nu a fost confirmat infecția COVID-19, rămân 14 zile în autoizolare, indiferent dacă în localitate este sau nu carantină”, a menționat Directorul.

Totodată, oficialul a reiterat că în Republica Moldova nu sunt utilizate testele rapide pentru depistarea coronavirusului de tip nou deoarece acestea nu sunt eficiente. 

Reamintim că până în prezent, 5 persoane au decedat de COVID-19 în Republica Moldova, iar 23 persoane au fost tratate de infecție. 

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale recomandă populației: 

-Stați acasă! Evitați la maxim posibil locurile publice; 

-Dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 1 m; 

-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi; 

-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun; 

-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului); 

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus