Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-31/institu-iile-subordonate-ministerului-economiei-i-infrastructurii-au-raportat-despre-activitatea-lor-63307.html
Data: Mar 31, 2020 (20:48)

Instituțiile subordonate Ministerului Economiei și Infrastructurii au raportat despre activitatea lor în contextul Stării de Urgență

Ministrul Economiei și Infrastructurii a avut, astăzi, o ședință operativă online cu șefii tuturor instituțiilor subordonate ministerului. Conducătorii instituțiilor subordonate au raportat privind regimul de activitate adaptat la situație și la deciziile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.

In context au fost discutate aspectele ce vizează activitățile de prestare a serviciilor publice ce nu au fost sistate și asigurarea nivelului de protecție a angajaților implicați.

Ministrul Railean a subliniat că în această perioadă este extrem de importantă infomarea cetățenilor și mediului de afaceri, recomandând utilizarea tuturor instrumentelor disponibile de la distanță, pentru a satisface necesitățile de competență și a-i ajuta. Ministrul a dispus ca toate liniile telefonice verzi din cadrul instituțiilor din subordine să fie funcționale și accesibile.

Andrei Cuculescu, directorul interimar al Administrației de Stat a Drumurilor a anunțat că, în funcție de specificul lucrărilor, pe unele sectoare reabilitarea drumurilor continuă, cu respectarea recomandată a distanței dintre muncitori și cu echipament de protecție.

Agenția Națională Transport Auto a raportat că procesul de eliberare a autorizațiilor de transport se desfășoară în regim obișnuit on-line și prin ghișeul unic, iar toate informațiile de interes pentru transportatorii de mărfuri și de pasageri este publicată pe resursele web ale agenției.

Iulia Costin, directorul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a evidențiat că echipa lucrează online, serviciile sunt prestate în continuu, beneficiarii de programe sunt consultați și informați de la distanță, programele de suport în derulare se implementează conform graficului. Instituția a lansat platforma ”Iarmarocul IMM”, având ca scop susținerea  produselor autohtone și promovarea vânzărilor online.

Reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a constatat o reducere considerabilă a petițiilor ca rezultat a scăderii numărului de adresări.

Igor Zaharia, directorul Agenției Navale, a informat că, la moment, agenția funcționează în regim normal, iar problema restricției circulației pe Dunăre, impuse de autoritățile române din cauza obligativității carantinei de 14 zile a angajaților, a fost soluționată și antreprenorii își pot transporta mărfurile fără dificultăți.

Autoritatea Aeronautică Civilă a reiterat informațiile privind antrenarea instituției în realizarea rutelor ”charter” pentru transportarea cetățenilor RM.

Instituțiile din domeniul infrastructurii calității, Institutul Național de Standardizare, Institutul Național de Metrologie, MOLDAC au comunicat despre activitatea funcțională în regim online, iar Eugenia Spoială, directoarea MOLDAC a enunațat și un șir de propuneri pentru extinderea regimului de acreditare în Situația de Urgență.

Menționăm că, pe durata Stării de Urgență, ședințele operative ale Ministerului Economiei și Infrastructurii vor fi desfășurate în regim online.