Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-31/fondul-monetar-interna-ional-ar-putea-acorda-republicii-moldova-117-milioane-de-dolari-sua-pentru-am-63310.html
Data: Mar 31, 2020 (20:56)

Fondul Monetar Internațional ar putea acorda Republicii Moldova 117 milioane de dolari SUA pentru ameliorarea impactului COVID-19

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a participat, ieri, în cadrul echipei guvernamentale pentru negocierile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) la o ședință online cu Ruben Atoyan, negociatorul șef din partea acestei instituții financiare, de la sediul său din Washington.

Subiectul principal al discuției a vizat acordarea unei asistențe financiare de urgență Republicii Moldova, pentru ameliorarea impactului economic al COVID-19. Asistența va fi acordată prin Mecanismul de creditare rapidă (RCF) și Instrumentul de finanțare rapidă (RFI).

Finanțarea prin intermediul RCF/RFI urmează să fie aprobată de Consiliul de Directori Executivi al FMI și nu presupune ulterior alte condiționalități sau misiuni de evaluare. Astfel, Republica Moldova, va putea accesa de un volum de finanțare RCF și RFI în valoare totală de până la 86,25 milioane DST (echivalentul a circa 117 milioane de dolari SUA sau 50 la sută din cota Republicii Moldova la FMI), debursați integral și în regim de urgență.