Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.03.2020

Ministerul Economiei și Infrastructurii identifică resurse externe pentru susținerea companiilor afectate de criza pandemică

Ministerul Economiei și Infrastructurii identifică resurse externe pentru susținerea companiilor afectate de criza pandemică

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, a discutat, astăzi, cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) despre portofoliul de proiecte ale BERD pentru RM, precum și despre oportunitățile de suport pentru companiile moldovenești afectate de criza pandemică.

În cadrul discuției, Serghei Railean, a subliniat că cea mai mare preocupare a instituției este susținerea întreprinderilor pentru a depăși poate cea mai dificilă perioadă din activitatea lor, protejarea sănătății fiecărui angajat și menținerea locurilor de muncă.

”Echipa Ministerului Economiei și Infrastructurii lucrează acum la un set de acțiuni pentru a ajuta întreprinderile afectate de situația de forță majoră prin care trecem. Înțelegem că este una fără precedent, de aceea, în regim online, discutăm cu asociațiile de business, colectăm propuneri și căutăm soluțiile de urgență care le-ar ajuta. Am selectat cele mai afectate sectoare, analizăm care ar fi cele mai fezabile măsuri și apelăm la partenerii de dezvoltare pentru suport”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean.

La rândul său, reprezentantul BERD, a informat că banca a aprobat recent un ”Pachet de solidaritate” în valoare de 1 miliard de euro destinat companiilor din întreaga lume pentru diminuarea impactului pandemiei de coronavirus, la care poate aplica și Republica Moldova. Suportul va fi acordat mediului de afaceri direct prin intermediul sistemului bancar național.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre situația la zi pe proiectele de infrastructură strategică in domeniul energetic în proces de implementare, precum și oportunitățile de extindere a acestora.

Menționăm că Serghei Railean, odată cu desemnarea sa în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii va prelua si funcția de guvernator al Republicii Moldova la BERD, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus