Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-26/cooperarea-moldoucraineana-discutata-de-ministrul-oleg-ulea-cu-ambasadorul-marko-shevchenko-63267.html
Data: Mar 26, 2020 (21:13)

Cooperarea moldo-ucraineană discutată de ministrul Oleg Țulea cu ambasadorul Marko Shevchenko

Subiectele actuale de pe agenda relațiilor moldo-ucrainene, inclusiv cooperarea în contextul pandemiei de COVID-19 au fost discutate în cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe și integrării europene, Oleg Țulea cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Shevchenko.

Interlocutorii au evidențiat relațiile excelente între cele două țări, precum şi perspectivele consolidării dialogului politic şi cooperării sectoriale moldo-ucrainene. Un subiect aparte a constituit interacțiunea între ministrele de externe de la Chișinău și de la Kyiv.

În condițiile actualei crize provocate de pandemia de COVID-19, s-a discutat despre acțiuni de sprijin reciproc, inclusiv pentru soluționarea operativă a problemelor cu care se confruntă cetățenii moldoveni și ucraineni la reîntoarcerea acasă, urmare a restricțiilor aplicate la traversarea frontierelor de stat. Interlocutorii au reiterat disponibilitatea ambelor părți de a continua o cooperare eficientă în acest sens.