Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-26/28-cazuri-noi-de-infec-ie-cu-noul-tip-de-coronavirus-numarul-total-a-ajuns-la-177-de-persoane-63262.html
Data: Mar 26, 2020 (21:20)

28 cazuri noi de infecție cu noul tip de Coronavirus, numărul total a ajuns la 177 de persoane

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu date actualizate privind persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus, după procesarea a 134 de teste.

La ziua de azi, 26 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 28 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care  3  cazuri sunt de import și  25 cazuri cu transmitere locală, respectiv numărul total a ajuns la 177 de persoane.

În numărul de 28 cazuri confirmate astăzi, se regăsesc și cei 4 medici din cadrul Spitalului Clinic Republican, care au fost supuși procedurii de testare repetată.

Menționăm, că 25 de pacienți internați la Spitalul de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, nu mai prezintă semne clinice de îmbolnăvire. Aceștia urmează a fi testați suplimentar și conform rezultatelor, vor fi externați.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a menționat că astăzi, a fost semnat un contract cu privire la achiziționarea echipamentelor de protecție individuală sporită pentru spitalele strategice.

De asemenea, pentru personalul implicat în tratamentul COVID-19, este asigurată cazarea în mun. Chișinău și transport, cel din urmă fiind oferit și pacienților externați care urmează să se deplaseze la domiciliu,  la distanțe mari.

Îndemnăm în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

-Evitați locurile publice. STAȚI ACASĂ!;

-Păstrați distanța socială de minim 1 m;

-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

 -Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.