Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.03.2020

Prim-ministrul Chicu a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale

Prim-ministrul Chicu a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale

Autoritățile implicate în administrarea situației epidemiologice au generat un șir de propuneri și solicitări, dictate de schimbarea circumstanțelor, care sunt în competența decizională a Comisiei.

Ministrul Dumbrăveanu a comunicat că în ultimele 24 de ore au fost procesate 104 teste, dintre care 16 au fost pozitive. 3 cazuri sunt de import a virusului și 13 de transmitere locală. În total sunt 125 de cazuri confirmate din 1011 probe.

Cel mai multe cazuri confirmate sunt în mun. Chișinău - 46, în Hâncești sunt 19 și în Ștefan Vodă - 9. Cazurile de transmitere locală indică la necesitatea întreprinderii unor măsuri suplimentare pentru informarea oamenilor referitor la autoizolare și determinarea respectării recomandărilor medicilor.

Au fost discutate devierile de la procedurile de administrare și neglijența în realizarea atribuțiilor de serviciu a directorului IMSP Spitalului Clinic Republican și luată decizia de destituire. Comisia a solicitat ministrului Dumbrăveanu să fie imediat identificată și numită persoana potrivită pentru administrarea instituției.

Ministerul Afacerilor Interne a informat despre rezultatele procesului de supraveghere a ordinii publice și respectării restricțiilor prevăzute de deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale. Fluxul de oameni la punctele de trecere a frontierei este în scădere, o mare parte dintre care îl constituie pasagerii curselor aeriene charter organizate pentru repatrierea cetățenilor RM.

Ministrul Țulea a informat despre acțiunile întreprinse de MAEIE pentru a asista cetățenii RM în procesul de repatriere. Consulatele sunt implicate în organizarea grupurilor de cetățeni ai RM, facilitează comunicarea lor cu operatorii aerieni și cu autoritățile aeronautice pentru coordonarea curselor charter.

Comisia a adoptat Dispoziția numărul 4, care conține un șir de decizii, care pot fi accesate aici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus