Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.03.2020

Ministrul Serghei Railean a avut o întrevedere cu operatorul de gaze naturale din Moldova „Vestmoldtransgaz”

Ministrul Serghei Railean a avut o întrevedere cu operatorul de gaze naturale din Moldova „Vestmoldtransgaz”

În contextul stării de urgență din Republica Moldova, ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, a avut o întrevede cu conducerea „Vestmoldtransgaz”.

În cadrul ședinței de astăzi s-a discutat despre măsurile privind asigurarea continuă a lucrărilor de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău și problemele cu care se confruntă operatorul în procesul de realizare a obligațiunilor sale investiționale.

Ministrul Serghei Railean a declarat că va propune acest subiect să fie inclus în agenda Comisiei pentru Situații Excepționale, întrucât este un proiect important pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

Menționăm că, proiectul Ungheni – Chișinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale, două în Chișinău şi una în Ungheni, şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chișinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus