Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-24/125-cazuri-de-infectare-cu-covid19-in-republica-moldova-63245.html
Data: Mar 24, 2020 (20:28)

125 cazuri de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova

16 cazuri noi de infecție cu COVID-19 confirmate astăzi de laboratorul ANSP, dintre care 3 cazuri sunt de import (Franța, Ucraina și Marea Britanie) și 13 cu transmitere locală. Astfel, în Republica Moldova, sunt înregistrate în total 125 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că toți lucrătorii medicali care lucrează acum pe prima linie în lupta cu COVID-19, vor primi suplimentar un salariu de funcție în mărime de 100 % , iar toate transferurile de mijloace financiare pe contul deschis de către Ministerul Finanțelor vor fi direcționate la fel pentru motivarea financiară a acestora.

Menționăm că, începând de astăzi a fost mobilizată armata, pentru asigurarea ordinii publice și monitorizării cetățenilor privind respectarea regimului de carantină și autoizolare la domiciliu, cât și interzicerea acestora de a se deplasa fără motive justificate.

Îndemnăm în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

-Evitați locurile publice. Stați acasă!;

-Păstrați distanța socială de minim 1 m;

-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

 -Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.