Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-22/14-cazuri-noi-de-infec-ie-cu-covid19-in-republica-moldova-cifra-totala-a-ajuns-la-94-de-cazuri-63230.html
Data: Mar 22, 2020 (20:08)

14 cazuri noi de infecție cu COVID-19 în Republica Moldova. Cifra totală a ajuns la 94 de cazuri

Până la ziua de azi, 22 martie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 94 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 14 cazuri noi, dintre care 10 au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte 4  cazuri au fost importate din alte țări, precum: Italia, Ucraina și România.

Cazurile noi infectate prin transmitere locală sunt înregistrate în localitățile Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Ialoveni, Hâncești și mun. Chișinău.

Totodată, în Republica Moldova sunt 23938 de personae sub supraveghere.


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

-Evitați locurile publice. Stați acasă;

-Păstrați distanța socială de minim 1 m;

 
Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.