Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-20/directorul-biroului-regional-al-oms-pentru-europa-r-moldova-nu-este-singura-in-lupta-cu-aceasta-epid-63225.html
Data: Mar 20, 2020 (21:21)

Directorul Biroului regional al OMS pentru Europa: R. Moldova nu este singură în lupta cu această epidemie

Prim-ministrul a discutat, în cadrul unei videoconferințe, cu Hans Kluge, directorul Biroului regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, și cu Dorit  Nitzan – coordonator pentru situații de urgență al OMS. La discuție au participat Simon Springett – reprezentantul ONU în RM, și Igor Pokanevych, șeful misiunii OMS la Chișinău.

Premierul a vorbit despre evoluția situației epidemiologice în RM și măsurile întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului de tip nou pe teritoriul țării. A fost făcut un schimb de opinii referitoare la evoluția răspândirii Covid-19 în regiune și Ion Chicu a mulțumit pentru asistența OMS și ONU în administrarea situației, în special pentru transferul de experiență și recomandări valoroase.

„Probabil în următoarele 7 săptămâni vom discuta mai des în acest format. Suntem pregătiți să reacționăm și să facem față situației. Mă bucur că societatea a devenit mult mai conștientă și se conformează cerințelor MSMPS și ale autorităților”, a spus premierul.

Directorul Biroului regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a menționat că Republica Moldova nu este singură în lupta cu această epidemie și că, din păcate, aproape 50% din cazurile de infecție cu virusul de tip nou Covid-19 sunt în Europa. Oficalul a evidențiat trei priorități pe care trebuie trebuie de concentrat la moment: combaterea epidemiei prin depistarea și izolarea celor infectați, pregătirea spitalelor pentru scenariul de creștere a numărului cazurilor confirmate și mobilizarea comunității să stea acasă, anunță un comunicat al guvernului.