Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-18/6-cazuri-de-covid19-confirmate-in-ultimele-24-de-ore-63209.html
Data: Mar 18, 2020 (19:19)

6 cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu date actualizate privind persoanele infectate cu noul tip de Coronavirus. Astfel, la ziua de azi, 18 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 6 cazuri noi de COVID-19 confirmate, dintre care 3 cazuri sunt de import și 3 de transmitere locală, respectiv numărul total a ajuns la 36 de persoane.

La ora actuală sunt înregistrate 96 persoane suspecte la infecția COVID-19.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a venit cu precizări referitor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. În cadrul instituției sunt disponibile 160 de locuri dintre care 75 de paturi sunt destinate persoanelor suspecte, sau la care s-a confirmat infecția cu noul tip de Coronavirus.

De asemenea, este activizat Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Clinica nr. 2, unde sunt internate persoanele care au forme ușoare de suspecție la COVID-19. În toate spitalele strategice, activează un număr suficient de medici epidemiologi și infecționiști, care au echipamente de protecție individualizată.

Ministrul a îndemnat populația să se informeze din surse oficiale și să asculte de recomandările specialiștilor în domeniu.