Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
17.03.2020

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a oferit mai multe detalii în privința persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a oferit mai multe detalii în privința persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus.

Viorica Dumbrăveanu a trecut în revistă numărul cazurilor distribuite după categoria de vârstă, astfel: 0-9 ani – 1 caz; 10-19 ani – 2 cazuri; 20-29 ani - 3 cazuri; 30-39 ani - 5 cazuri; 40-49 ani - 4 cazuri; 50-59 ani - 5 cazuri; 60-69 ani - 9 cazuri.

Totodată, ministrul a menționat că în 14 cazuri, persoanele au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte au fost importate din țări precum Italia, Marea Britanie, Franța și Elveția. Reiterăm că, la momentul actual, în total sunt 29 de cazuri de infecție cu Covid-19, în Republica Moldova și un caz tratat.

25 de persoane diagnosticate cu COVID –19 sunt internate la IMSP „Toma Ciorbă”. Dintre acestea, 23 sunt în stare medie, iar 2 persoane în stare satisfăcătoare și un caz cu o evoluție extrem de gravă.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut un apel repetat la responsabilitate și a îndemnat cetățenii să stea acasă, pentru a preveni raspândirea infecției cu Coronavirusul de tip nou, în contextul înregistrării cazurilor locale de infectare pe teritoriul țării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus