Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-13/sistarea-temporara-a-activita-ii-pie-ei-centrale-din-capitala-63181.html
Data: Mar 13, 2020 (21:00)

Sistarea temporară a activității Pieței Centrale din capitală

Primarul general, Ion Ceban, a convocat astăzi o ședință de lucru participarea reprezentanților Î.M. „Piața Centrală" și a agenților economici care activează pe teritoriul pieței, pentru a le comunica despre decizia de sistare a activității centrului comercial, în perioada 16 martie -1 aprilie, curent.

Măsura este impusă de autorități în contextul evitării riscurilor de îmbolnăviri prin coronavirus, atât pentru angajații întreprinderii municipale și comercianți, cât și pentru vizitatori.     

Edilul capitalei a comunicat că decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău, în vederea coordonării măsurilor de urgență, impuse de Agenția de Sănătate Publică privind controlul prevenirii infecției COVID -19.

„Astăzi nu ne rămâne alt lucru, de cât să luăm decizii drastice, dar care ne vor ajuta să evităm un eventual focar în centrul orașului. Acest loc este vizitat zilnic de aproximativ 15 - 30 mii de persoane. Este cea mai indicată măsură în acest sens", a menționat Ion Ceban.

Primarul general a solicitat înțelegere și susținere din partea comercianților, care sunt revoltați, deoarece nu vor activa și vor înregistra pierderi, menționând că va fi creat un grup de lucru pentru gestionarea situației de la piață. „Menționez că riscuri pot fi mult mai mari, dacă nu ne vom conforma recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Cred că măsurile de precauție sunt mult mai importante, pentru a preveni situațiile imprevizibile", a conchis Ion Ceban.

Autoritățile municipale vor coopera cu reprezentanții poliției pentru a nu admite, în perioada de referință, desfășurarea activităților de comerț în preajma Pieței Centrale.