Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-13/alocarea-a-2-milioane-de-lei-din-fondul-de-rezerva-al-municipiului-chi-inau-pentru-prevenirea-i-cont-63182.html
Data: Mar 13, 2020 (20:33)

Alocarea a 2 milioane de lei din Fondul de Rezervă al municipiului Chișinău pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19

Administrația Publică Locală Chișinău a decis alocarea a circa 2 milioane de lei, din sursele Fondului de Rezervă al municipiului, în vederea sporirii măsurilor pentru prevenirea și controlul virusului de tip nou pe teritoriul administrat.

Decizia despre alocarea surselor financiare a fost aprobată vineri de Comisia pentru Fondul de Rezervă al municipiului Chișinău. Banii vor fi distribuiți preturilor de sector, Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Direcției generale asistență socială și sănătate, Direcției generale transport public și căi de comunicație, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău", Î.M. „Parcul Urban de Autobuze" , Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", Î.M. „Combinatul Servicii Funerare", Î.M. Regia „Autosalubritate", precum și Spitalului Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, în vederea achiziționării echipamentelor de protecție pentru entitățile structurale (măști, mănuși, termometre, dezinfectanți, ochelari, echipamente speciale folosite la dezinfectarea încăperilor și alte locații etc.).

„Orașul trebuie administrat eficient în continuare, iar managerii au responsabilitatea de a întreprinde toate măsurile necesare pentru a-și proteja angajații. Trebuie să ne unim eforturile pentru ca oamenii să activeze în siguranță", a menționat primarul general, Ion Ceban.