Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-03-12/anatol-usatii-a-avut-o-intrevedere-cu-directorul-biroului-bancii-mondiale-in-moldova-anna-akhalkatsi-63163.html
Data: Mar 12, 2020 (22:04)

Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi. Oficialii au discutat despre eventualul proiect de asistență tehnică în domeniul managementului produselor secundare de origine animalieră.

Experții Băncii Mondiale au informat despre acțiunile prioritare ale proiectului și etapele acestuia, precum și stabilirea unei cooperări strânse cu reprezentanții Guvernului în scopul de a conlucra asupra acestei inițiative.

Ministrul Anatol Usatîi a salutat ideea proiectului, menționând că este prioritar pentru țara noastră, luând în considerare că Republica Moldova încă nu poate beneficia de toate oportunitățile Acordului DCFTA și anume în ceea ce ține de exportul produselor de origine animală pe piața Uniunii Europene.

De asemenea, Anatol Usatîi a reiterat importanța efectuării studiului de fezabilitate care să reprezinte o analiză incipientă a principalelor caracteristici tehnice, precum și a rezultatelor proiectului.