Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.03.2020

Cheltuielile planificate ale Fondului rutier în 2020 vor fi de 1,72 mlrd lei

Cheltuielile planificate ale Fondului rutier în 2020 vor fi de 1,72 mlrd lei

Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina programul de repartizare a resurselor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pentru 2020.

Directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor a prezentat programul de investiții a fondului rutier și a oferit detalii tehnice și argumente.

Cheltuielile totale programate ale fondului rutier sunt de 1.718, 8 milioane lei. 390,72 milioane lei vor fi direcționate pentru lucrări la obiectele de tranziție, printre care construcția a 19 km din drumul Chișinău – Orhei – Bălți și un segment din drumul R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești.

508,92 milioane vor merge pentru construcția obiectelor noi, printre care 57 km de drum Bălți – Criva, 44 km de drum R7 – Păscăuți – Călinești – Fălești – R16, 5 km din tronsonul Orhei – Bravicea și altele.

Programul de repartizare a mijloacelor va fi prezentat pentru aprobare la ședința de guvern.

Premierul a solicitat Administrației de stat a Drumurilor să creeze un mecanism eficient de supraveghere a tuturor șantierelor și să asigure o calitate înaltă a lucrărilor și materialelor folosite, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus