Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.03.2020

Aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție va fi suspendată

Aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție va fi suspendată

Deputații au votat, în ședința de astăzi, un proiect în acest sens, în I lectură. Potrivit proiectului, se suspendă aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție, conform prevederilor art. 385 alin. (5), art. 4732 alin. (3) si 4734 alin. (4) din Codul de procedură penală al Republicii Moldova.
 
Noile prevederi nu se vor aplica în privința plângerilor depuse în condițiile art. 4732 alin. (1) din Codul de procedură penală al Republicii Moldova, pâna la data intrării în vigoare a prezentei legi. Aceasta va intra în vigoare la data publicării.
 
Totodată, Guvemul, până la 1 septembrie 2020, va prezenta Parlamentului un proiect de lege privind perfecționarea mecanismului compensator.
 
Proiectul a fost susținut de majoritatea deputaților prezenți la ședință și urmează a fi votat în lectură finală.
 
Potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, până la data de 10.02.2020 au fost înregistrate 5372 plângeri ale deținuților cu privire la condițiile precare de detenție din instituțiile penitenciare din țară, din totalul de aproximativ 6700 deținuti aflați în custodia statului. Din numărul total de plângeri adresate au fost examinate 3445, iar soluții au fost pronunțate în cazul a 2402 de plângeri, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus