Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.03.2020

Reacția Băncii Naționale a Moldovei la perchezițiile Procuraturii Anticorupție

Reacția Băncii Naționale a Moldovei la perchezițiile Procuraturii Anticorupție

În legătură cu acțiunile de anchetă derulate astăzi la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), instituția comunică următoarele:

BNM a cooperat în măsură deplină cu organele de anchetă pe tot parcursul acestor ani, în dosarele și anchetele intentate care vizează sectorul bancar – oferind toate materialele existente, documente, specialiști, explicații etc. – și va continua să coopereze pe deplin.

Ne punem speranța și încrederea în derularea unei anchete profesioniste și obiective, care să identifice adevărații vinovați de frauda bancară.  În același timp, mizăm ca acțiunile de investigație să nu afecteze capacitatea BNM de a-și îndeplini atribuțiile de supraveghere.

Totodată, BNM își exprimă profunda îngrijorare față de declarațiile și acțiunile publice care s-au multiplicat în ultima vreme și care subminează moralul angajaților instituției și capacitatea BNM de a-și exercita funcțiile în mod profesionist și independent.

Răspunzând la interesul sporit din partea presei referitor la angajații vizați în acțiunile de astăzi, comunicăm că acești colegi au dat dovadă de profesionalism și dedicație, participând activ la reformarea sectorului bancar, proces de anvergură susținut de partenerii externi ai Republicii Moldova.

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus