Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.03.2020

Companiile private vor putea concura pentru un premiu de integritate în afaceri

Companiile private vor putea concura pentru un premiu de integritate în afaceri

Începând cu anul curent, companiile private vor putea concura pentru un premiu de integritate în afaceri. Nominalizarea va fi acordată în cadrul concursului „Marca comercială a anului". Inițiativa aparține Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Camerei de Comerţ şi Industrie. Condițiile de participare la concurs au fost discutate astăzi în cadrul unei mese rotunde pentru reprezentanții sectorului privat.

Concursul pentru premiul integrității este deschis pentru societățile comerciale, exponente ale businessului mare, mic și mijlociu, cu excepția întreprinderilor de stat sau municipale, societăților pe acţiuni în care statul deţine pachetul majoritar de acţiuni şi care sunt entități publice.

Candidaţii la premiul de integritate în afaceri vor trebui să facă dovada implementării unor mecanisme de promovare a standardelor de integritate şi anticorupţie în business - Cod de etică sau conduită în afaceri, proceduri de raportare a neregulilor la locul de muncă şi de soluţionare a confictelor de interese, mecanisme de protecţie a avertizorilor de integritate și de declarare şi evaluare a cadourilor etc.

Potrivit CNA, participanţii admişi la nominalizarea pentru integritate în afaceri vor fi scutiţi de achitarea taxei de participare, care va fi acoperită de PNUD Moldova, prin proiectul „Lupta împotriva corupției prin consolidarea integrității în Republica Moldova". Dosarele de concurs vor putea fi depuse la adresa Camerei de Comerţ şi Industrie sau pe pagina oficială a instituţiei: http://bit.ly/39oXUSU (Nominalizarea „Implementarea standardelor de integritate în sectorul privat")

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus