Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.02.2020

Parlamentul a votat proiectul de lege care va unifica modalitatea de raportare a autorităților publice

Parlamentul a votat proiectul de lege care va unifica modalitatea de raportare a autorităților publice

Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, un proiect de modificare și completare a unor acte legislative, care urmărește unificarea legislației privind prezentarea rapoartelor anuale ale autorităților publice aflate sub control parlamentar.

Prin proiectul respectiv, este stabilită expres modalitatea de raportare a activității anuale, precum și termenul-limită de prezentare a rapoartelor în plenul Parlamentului pentru Curtea Constituțională, Banca Națională a Moldovei, Consiliul Superior al Magistraturii, Comisia Electorală Centrală, Agenția pentru Reglementare în Energetică, Comisia Națională a Pieții Financiare, Centrul Național Anticorupție, Consiliul Audiovizualului, Curtea de Conturi, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Concurenței, Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, reprezentantul Guvernului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (agentul guvernamental) și Avocatul Poporului.

Fiecare entitate publică va avea un termen expres stipulat pentru prezentarea raportului în plenul Parlamentului.

Potrivit autorilor, în prezent, unele autorități publice prezintă rapoarte anuale ale activității în plenul Parlamentului, altele doar remit, depun sau expediază documentele. Pentru a unifica și uniformiza modalitatea de raportare a apărut necesitatea unei asemenea inițiative.

Autorii proiectului sunt deputații Zinaida Greceanîi și Dumitru Diacov, precum și ex-parlamentarii Tudor Deliu și Iurie Țap.

Proiectul a fost votat cu 84 de voturi, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus