Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.02.2020

Proiectul de lege prin care BNM va putea acorda împrumuturi Fondului de garantare a depozitelor a fost votat în lectura finală

Parlamentul a adoptat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de lege prin care oferă Băncii Naționale a Moldovei (BNM) dreptul de a acorda împrumuturi Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, în cazul insuficienței mijloacelor deținute pentru onorarea depozitelor garantate. Condițiile de acordare a împrumuturilor, inclusiv rata dobânzii, vor fi stabilite de Comitetul executiv al BNM. Proiectul a fost votat în lectura finală.

Autorii menționează că proiectul de lege are drept scop aducerea în concordanță a legislației în vigoare cu Legea privind Comitetul Național de Stabilitate Financiară și cu Legea pentru modificarea unor acte legislative, adoptate la finele anului 2018.

O altă modificare ține de garantarea depozitelor persoanelor juridice, pe lângă persoanele fizice. Plafonul de garantare constituie 50.000 de lei, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus