Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.02.2020

Legislativul a numit-o pe Violina Șpac în funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE

Legislativul a numit-o pe Violina Șpac în funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE

Violina Șpac este noul director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE). Hotărârea respectivă a fost adoptată, astăzi, cu majoritatea voturilor deputaților.

Concursul de selectare a directorului Consiliului de administrație al ANRE  este unul public și cuprinde mai multe etape. La ultima etapă, din cei opt candidați care și-au depus dosarele pentru participare la concursul de director al ANRE, au fost admiși doi. În urma probei interviu, în cadrul căreia cei doi candidați și-au prezentat viziunile asupra conceptului de dezvoltare și funcționare a ANRE, a fost selectat candidatul cu cel mai înalt punctaj acumulat.

Speakerul Zinaida Greceanîi a propus ca fișele privind evaluarea candidaților le etapa finală să fie făcute publice pentru a arăta transparența deplină a concursului desfășurat.

Până în prezent, Violina Șpac a fost șefa Departamentului juridic și protecția consumatorilor al ANRE și a desfășurat, în această funcție, activități de asigurare a asistenței juridice în cadrul agenției și de reprezentare a instituției în fața instanțelor de judecată națională, asigurare a protecției consumatorilor finali, panificare și management al subdiviziunii.

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administrație al ANRE este numit în funcţie de către Parlament, pe bază de concurs.

Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori.

Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus