Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.02.2020

Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu membrii Asociației Investitorilor Străini

Vicepremierul Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu membrii Asociației Investitorilor Străini

Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a avut luni, 24 februarie 2020, o întrevedere cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini din Moldova. Discuțiile au vizat propunerile de politică fiscală pentru anul 2021.

În debutul ședinței, Serghei Pușcuța a menționat că, obiectivul Ministerului Finanțelor este dezvoltarea economiei naționale, susținerea mediului de afaceri, precum și respectarea calendarului bugetar, astfel încât politica fiscală pentru anul viitor să fie votată până la vacanță de vară a Parlamentului Republicii Moldova: „Votarea politicii fiscale în termenul stabilit ar oferi o perioadă de 5-6 luni, timp în care agenții economici și-ar putea pregăti planurile de afaceri, ar putea efectuată ajustări în sistemele de raportare și evidență”.

În context, Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, dl Dorel Noroc a reiterat că, prioritățile politicii fiscale pentru anul viitor sunt simplificarea administrării fiscale, asigurarea unui sistem echitabil de achitare a impozitelor, reducerea costurilor de raportare și achitare a impozitelor și taxelor, standardizarea regimurilor fiscale, precum și asigurarea previzibilității în aplicarea impozitelor și taxelor.

La rândul lor, membrii Asociației au mulțumit Ministerului Finanțelor pentru invitație la discuție și deschiderea manifestată față de mediul de afaceri în procesul de elaborare a politicii fiscale pentru anul viitor. De asemenea, în cadrul întrevederii au fost apreciate pozitiv anumite propuneri preliminare de politică fiscală prezentate de Ministerul Finanțelor, precum și au fost înaintate altele noi din partea membrilor Asociației Investitorilor Străini din Moldova, care urmează a fi examinate, anunță un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus