Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.02.2020

Grupul de lucru responsabil de examinarea propunerilor în domeniul politicii fiscale s-a întrunit într-o nouă ședință

Grupul de lucru responsabil de examinarea propunerilor în domeniul politicii fiscale s-a întrunit într-o nouă ședință

În incinta Ministerului Finanțelor, luni, 24 februarie 2020, au avut o nouă ședință a Grupului de lucru responsabil de examinarea propunerilor în domeniul politicii fiscale, cu participarea reprezentanților din domeniul HoReCa (hotele, restaurante și cafenele).

Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc a menționat că aceste discuții sunt foarte importante în procesul de elaborare a politicilor fiscale pentru a înțelege mai bine necesitățile fiecărui sector și probleme care urmează a fi soluționate prin politicile adoptate de autoritățile publice centrale: „Ministerul Finanțelor depune eforturi consolidate pentru a identifica măsuri de susținere a sectorului HoReCa. Scopul acestor discuții este identificarea soluțiilor optime”.

La rândul său, președinta Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement, dna Aneta Zasavițchi a mulțumit Ministerului Finanțelor pentru deschidere, reiterând în același timp necesitatea diminuării cotei TVA pentru sectorul HoReCa, conform practicii mai multor țări din Uniunea Europeană.

Potrivit Ministerului Finanțelor, părțile au decis să aibă un dialog permanent pentru a identifica cele mai bune soluții pentru a rezvola problemele cu care se confruntă sectorul respectiv.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus